Ontmoet DJ Rosalinde

Mijn naam is Rosalinde en toch ga ik al jaren door het leven als Roos. Vandaar mijn DJ-naam, ik zie het als een eerbetoon aan mijn geboortenaam die ik met trots draag maar te lang niet meer heb gebruikt. Het werd tijd! Muziek is mijn leven lang een passie en ben -en vele met mij- door de fases heen gegaan van die goeie ouwe Hip-Hop, Chill Out Buddha Bar Lounge muziek naar al die verschillende stijlen van House. Van veel singles en albums naar ellenlange playlists op mijn laptop, never a dull moment.

DJ Workshop

In 2013 werd ik uitgenodigd voor een DJ-workshop en daar ontvlamde de vonk die mij hier vandaag de dag heeft gebracht, een gevestigde DJ. Het allerleukste hieraan vind ik nog dat ik vandaag de dag zelf DJ workshops geef.

Destijds in 2013 begon ik met underground house en draaide ik in kleine clubs zoals CUE bar, Boom Chicago, Werck, Roest in Amsterdam, maar ook in landen als Ibiza, Ecuador en Cambodja. Ook was ik één de gelukkigen die tijdens het Amsterdam Dance Event meerdere malen op verschillende locaties mocht draaien. Hoe vet was dat!

Start als allround DJ

Mijn eerste echte ervaring als feest-DJ begon in 2016 toen een vriend mij vroeg te draaien bij een nieuw ontwikkeld concept van hem: ‘Proef de Vrijheid’. Op een omgebouwde oude pont genaamd “Ibiza Lounge Boot” konden gasten onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een dag op het water. Het enige wat nog miste was een DJ voor de lekkere lounge beats.

Al snel merkte ik op dat iedere keer als ik op Proef de Vrijheid draaide, de gasten na het diner graag los wilde gaan op allerlei stijlen muziek. Die zomer heb ik daardoor in een rap tempo heel veel verschillende soorten muziek verzameld, zodat ik voor een goed feest kon zorgen en genoeg bij de hand had om op verzoekplaatjes in te kunnen gaan. Ook maakte ik in die periode de overstap van het draaien met Pioneer CDJ spelers (met CD’s) naar draaien met een Traktor Controller en laptop. Daar moest ik wel even aan wennen, maar omdat ik veel verschillende muziekstijlen- en uiteraard verzoekplaatjes wil kunnen draaien, was dit de beste keuze.

Geen muzieksmaak is namelijk te gek voor mij. Zo werd ik eens gevraagd of ik op een bruiloft Ska en Punk Rock wilde draaien. Ik heb mij destijds helemaal ondergedompeld in deze genres, want die waren nieuw voor mij. Ook op deze bruiloft ging het dak eraf, en het was fantastisch om er deel van te mogen zijn.

Breed repertoire

djTegenwoordig heb ik mijn weg gevonden in het draaien van allerlei stijlen muziek zoals Lounge, 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, pop, Top 40, Salsa Reggaeton, Hip-Hop, Disco, Dance, Rock, Happy Hardcore, Techno en de lijst gaat nog wel even door. Zelf hou ik erg veel van Hip-Hop, 80’s, 90’s, Dance-Classics, Funk & Soul, maar ook Latin en uiteraard allerlei soorten House. Mijn voorliefde voor het draaien van (Chicago) House zal denk ik nooit veranderen.

Type feesten

De lijst is eindeloos waar ik inmiddels heb gedraaid. Je kunt DJ Rosalinde boeken voor onder meer bedrijfs- en personeelsfeesten, bruiloften, housewarmings, verjaardagen, themafeesten, voor sport- of studentenclub, privé feestjes in huis of in de tuin. Of de leeftijd rond de 16 jaar ligt of rond de 80 jaar, ik ben overal voor te porren. Ik neem standaard meer dan 10.000 uur aan muziek mee, voor ieder wat wils!

Samenwerking

Het is de zomer van 2016 geweest tijdens één van de laatste Proef de Vrijheid feesten dat collega DJ en vriend Arjan en ik besloten samen te werken. We draaiden samen op Proef de Vrijheid en hij was onder de indruk hoe ik verschillende stijlen muziek kan mixen. Hij draaide al veel op verschillende gelegenheden en kon wel een goede back-up gebruik op dagen dat hij niet beschikbaar was en voor mij gold dit vice versa.

Ook vandaag de dag zorgt onze samenwerking ervoor dat we altijd een beroep op elkaar kunnen doen als back-up DJ voor het geval één van ons op de aangevraagde datum niet kan.